Cat este de important sa ne hidratam in perioada de sarcina si alaptare?

Este binecunoscut ca apa este esentiala pentru viata oricarei fiinte de pe planeta noastra. Ea este un element crucial si in mentinerea starii de sanatate.

Pe langa beneficiile pentru sanatate, noi, femeile apreciem importanta apei in general si a hidratarii in mod special si pentru…. frumusete! A bea zilnic cantitatea corecta de apa ne ajuta sa ne mentinem deopotriva sanatatea si frumusetea.

Inclusiv dietele, programele pentru slabit subliniaza importanta hidratarii ritmice, pe tot parcursul zilei. Asa cum arata studiile de specialitate, apa este cel mai bun lichid pe care sa-l consumam noi, femeile, pentru rehidratare, fara sa fie necesar sa ne gandim cate calorii, carbohidrati sau sodiu contine ;-) Se pot bea si sucuri de fructe, dar apa este de departe cel mai bun si natural lucrul care ne energizeaza in orice conditii, inclusiv daca facem sport.

In special femeilor insarcinate si mamicilor in perioada de alaptare li se recomanda sa bea doza zilnica de opt pahare cu apa, pentru a mentine starea buna de sanatate, atat pentru ele, cat si pentru bebelusi. Sigur, nu trebuie sa fie ceva fortat, ci natural, ori de cate ori ni se face sete. Daca insa ni se pare ca senzatia de sete nu se instaleaza suficient de des a.i. sa ne hidratam suficient, atunci ne putem face o rutina orara in functie de care bem cantitatea de apa de care vorbeam.

Pentru a asigura sanatatea si cresterea normala a copilasului inca din perioada intrauterina, este bine ca viitoarea mamica sa se hidrateze corespunzator. Hidratarea in perioada de sarcina asigura o buna circulatie a sangelui si nutrientilor dinspre corpul mamei inspre cel al bebelusului din burtica.

De asemenea, in perioada de alaptare, mamicile trebuie sa se hidrateze suficient pentru a ajuta producerea de lapte matern pentru bebelusii lor. Pentru micutii nou-veniti, alaptarea este cea mai buna metoda de ajutor in crestere si dezvoltare.

Pe de alta parte, asa cum spuneam si anterior, hidratarea este benefica deopotriva si pentru mentinerea tonusului, elasticitatii si aspectului catifelat al pielii. Ea sustine producerea de noi celule ale pielii, ajutand-o sa se regenereze, chiar atunci cand avansam in varsta.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>