Seminar pentru parinti Ai grija de somnul copilului tau

Copiii au nevoie de somn pentru a creste mari, puternici si sanatosi. Este misiunea noastra, de parinti, sa ii ajutam sa aiba un somn de calitate.

Miercuri, 14 iunie, incepand cu ora 18.30, va invitam la seminarul „Ai grija de somnul copilului tau!”, un eveniment dedicat in intregime somnului copiilor nostri, cu unul dintre cei mai admirati si influenti specialisti in domeniu, d-na Doctor Mihaela Oros, Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria.

Vom invata impreuna:

  • Sa urmarim somnul copilului nostru si sa identificam semnele eventualelor tulburari
  • Riscurile unui somn neodihnitor: de la oboseala pana la complicatii respiratorii, obezitate si diabet
  • Sa ne explicam anumite comportamente aparent neobisnute din timpul somnului sau
  • Sa ne intelegem ciclurile de somn
  • Sa eliminam din viata copilului nostru „hotii de somn”
  • Sa contribuim la un stil de viata care il va ajuta sa devina un adult echilibrat si fericit.

Exista afectiuni importante cum ar fi tulburarile de respiratie in timpul somnului cu forma cea mai severa apneea de tip obstructiv – care sunt mai cunoscute de la varsta adulta (sunt multi adulti care sforaie, au facut investigatii de somn si au necesitat apoi tratament), insa aceste probleme apar si la copii. Cercetarea pe care afectuat-o pentru tara noastra a aratat faptul ca 1 din 10 copii sunt la risc pentru tulburari de respiratie in timpul somnului.

Daca ne intrebam cat de rare sau cat de frecvente sunt problemele de somn la copii,  cifrele din literatura medicala arata ca in jur de 30% dintre copii pot prezenta un tip de tulburare de somn pe perioada copilariei, sau cu alte cuvinte 1 din 3 copii sufera la un moment dat de o tulburare de somn.

Intarzieri ale orei de culcare – “inca un desen animat si apoi ne culcam” – prin acumularea in cursul unei saptamani, pot duce la deprivare de somn cu consecinte asupra functiilor emotionale si cognitive ale copiilor”, avertizeaza doamna doctor Dr. Mihaela Oros.

Unde? Elite Art GalleryPiata Natiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, Bucuresti

Cand? Miercuri, 14 iunie 2017, incepand cu ora 18:30

Inscrieri la: maria.tomescu@ella.ro sau 0748.100.275 

Despre Dna Dr Mihaela Oros

Dr. Mihaela Oros este Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrica Regina Maria. Somnologia pediatrica exista in Romania si datorita Dnei. Dr. Mihaela Oros. S-a implicat in dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrica in Romania si in supraspecializarea medicilor in acest domeniu. A fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti, a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora. A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Despre Organizator

Ella Congress & Events este unul dintre cei mai mari organizatori de congrese medicale din Romania, cu un portofoliu de peste 25 de evenimente anual, care implica mii de medici din Romania si nu numai. Ella Congress & Events se diferentiaza prin standardul de excelenta la toate nivelurile:  al continutului livrat, al valorii si expertizei speakerilor, al experientei participantilor.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>