TEAMA DE SEPARARE, workshop cu Otilia Mantelers, la Kindi Center

Am invitat-o pe Otilia Mantelers, expert in parenting, pentru a ne ajuta sa intelegem aceasta teama a copiilor. Si sa invatam impreuna tehnici de a o depasi mai usor.

Miercuri, 7 Septembrie, de la ora 18:00 – 20:00

Cand copiii merg la cresa sau la gradinita este primul moment in care ei resimt acut teama de separare. Este o viata noua pentru cei mici, iar ei cumva stiu ca nimic nu va mai fi ca inainte. Momentele despartirii de parinti sunt dureroase si pentru copii, si pentru noi, aducand cu ele o sumedenie de frici vechi pentru noi la suprafata.

In acest workshop, vom povesti despre cum le putem face mai usoara acomodarea copiilor la cresa si gradinita. Despre cum ne putem ajuta pe noi insine cu teama noastra de separare, care ingreuneaza si ea procesul adaptarii copilului la gradinita.

Pentru ca plecarea copilului de acasa intr-un alt mediu este un proiect emotional, el are nevoie de timp, atentie si resurse emotionale din partea parintilor. Astfel, Otilia va ilustra cum putem folosi in mod strategic instrumentele vindecatoare Hand in Hand Parenting – timpul special, jocul, limitele si ascultarea plansului – pentru a ne ajuta copiii sa treaca prin aceasta perioada incarcata emotional.

Otilia Mantelers: Experienta si lucrul cu parintii mi-au aratat ca nu le putem fi alaturi copiilor eficient fara a fi si noi, la randul nostru, sprijiniti emotional. De aceea as vrea sa petrecem o perioada de timp si sa facem listening partnership pe tema propriei noastre povesti legate de separare. Cum au fost momentele despartirii de parinti pentru noi? Am fost crescuti de bunici? Cum era acolo, fara mama si tata? Plangeam? Ne asculta cineva? Cum era la gradi, in tabara, la scoala, la bunici fara parinti?

Otilia Mantelers – este instructor Parenting by Connection, trainer Playful Parenting si specialist in joaca terapeutica pentru copiii de la 0 la 10 ani. Si este mama a trei copii!

Ne vedem cu drag pe 7 septembrie!

DETALII:Câte minuni sunt în jurul nostru: seminţe, pene, cutii, culori, lucruri mari şi lucruri mici, uşoare şi grele, o lume magică ce se aşterne în jurul nostru şi aşteaptă să fie cucerită de mânuţe mici şi de minţi isteţe.

Numar limitat de locuri.

Pret: 120 lei / pers. Pretul include gustari si bauturi.

Locatia: Kindi Center, Str. Delea Veche nr. 35, Sector 2

http://www.kindi.ro/contact/

Inscrieri: contact@kindi.ro sau tel. 0726 876 873 sau 0749 147 414.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>