Tabara Medievala Pentru Copii isi asteapta Cavalerii si Domnitele

In perioada iunie – august 2013, agentia Medieval Praxis organizeaza in zona culoarului montan Rucar-Bran cea de a cincea editie a Taberei Medievale pentru Copii. Proiectul, conceput ca un demers educativ si cultural este dedicat copiilor cu varste intre 5 si 16 ani.

De la debutul sau, tabara a facut parte din vacanta de vara a peste 450 de copii, insuflandu-le principiile de onoare ale cavalerismului medieval. Din anul 2011, tabara gazduieste si serii speciale, care includ cursuri de limba engleza si de limba germana.

Incepand cu 23 iunie se deschide cea de a cincea editie a Taberei Medievale pentru Copii, proiect organizat de agentia Medieval Praxis in pitoreasca zona a culoarului montan Rucar-Bran. Tabara reconstruieste atmosfera lumii medievale, prin costume, decoruri si activitati specifice. Proiectul se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 16 ani si cuprinde 6 serii intinse in perioada iunie-august 2013.

Tabara Medievala pentru Copii este gandita ca o incursiune temporala in vremea cavalerilor si a domnitelor. Tabara este o lectie despre onoare, cavalerism, istorie si prietenie, o alternativa la lipsa de repere a vremurilor pe care le traim.

Organizatorii au selectat cu atentie activitati care sa creeze o lume de basm, dar care sa fie in egala masura si un instrument educativ. Astfel, tinerii cavaleri si gingasele domnite vor invata lucruri noi si vor deveni mai spontani si mai increzatori in fortele proprii prin intermediul mai multor ateliere inspirate din lumea medievala: atelierul de tir cu arcul si spada medievala, atelierul de pictura si heraldica medievala, atelierul de improvizatie si teatru si atelierul de realizare manuala a hartiei.

Dupa-amiezele sunt rezervate drumetiilor in cadrul natural de o frumusete aparte din imprejurimile taberei. La lasarea serii copiii vor asculta legende medievale, vor viziona filme cu specific istoric sau vor exersa pasi de dans medieval.

Ultima seara a taberei este una festiva, in cadrul careia copiii vor fi investiti cavaleri sau vor primi titlul de domnita si vor depana povesti in jurul focului de tabara.

Editia 2013 a Taberei cuprinde sase serii, din care primele patru sunt deschise pentru inscrieri:

-       seria 1: 23 – 29 iunie

-       seria 2: 30 iunie – 6 iulie

-       seria 3: 14 – 20 iulie

-       seria 4: 21 – 27 iulie

Copiii vor fi cazati la Pensiunea “Dor de Moeciu” (Moeciu de sus, pentru seriile 1 si 2) si la pensiunea “Valea cu struti” (Sirnea, com. Fundata – pentru seriile 3 si 4).

Informatii: www.tabara-medievala.ro

Laurentiu Constantin, Tel. 0725.22.33.96.

Email: office@medievalpraxis.roLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>